SolarEdge Omvormers2019-04-02T09:55:16+00:00

SolarEdge Omvormers

SolarEdge is de marktleider in PV stroomoptimalisatie. Met dit systeem wordt uit elk afzonderlijk paneel het maximaal mogelijke rendement gehaald. Elk zonnepaneel heeft dan ook zijn eigen optimizer en deze optimizers zijn verbonden met de SolarEdge omvormer. Hierdoor is het SolarEdge systeem in staat om meer energie met uw zonnepanelensysteem op te wekken in vergelijking met een traditioneel systeem. Daarnaast heeft de omvormer een stille werking, het heeft namelijk geen externe ventilator, waardoor het bijzonder geschikt is voor woonhuizen.

Neem Contact Op

Kenmerken van SolarEdge

  • 12 jaar (standaard) garantie op de omvormer en 25 jaar op de bijbehorende poweroptimizers.

  • Optimalisatie per paneel i.p.v. per string (van meerdere panelen)

  • Monitoring op paneel niveau i.p.v. omvormer niveau (de resolutie is veel hoger)

  • Schaduw (van schoorstenen, bladeren, bomen, vogelpoep, etc) op één of meer zonnepanelen heeft geen negatieve invloed op de andere panelen

  • Ca. 5% hogere opbrengst t.o.v. de standaard omvormer zoals Fronius. Wanneer er geen schaduw op de zonnepanelen valt tot zelfs 25% meer opbrengst.

Waarom kiezen voor SolarEdge

  • Veroudering van de panelen is voor ieder paneel anders door de jaren. Met deze technologie haal je het maximale rendement uit de zonnepanelen. Bij een gewone omvormer zal het zwakste paneel de opbrengst bepalen van de hele installatie, zelfs als daar hele goede panelen tussen zitten.

  • De omvormer geeft een veiligheidssignaal (failsafe) naar de Poweroptimizers. Als de omvormer uitgezet wordt, of de verbinding tussen de zonnepanelen wordt onderbroken valt dit signaal weg en zal iedere afzonderlijke poweroptimizer een veilige 1V afgeven. Wel zo veilig in geval van installatie, onderhoud of brand.

  • Aangezien met Solaredge iedere optimizer onafhankelijk werkt mag u bij een eventuele uitbreiding van de installatie, of als u panelen wilt verplaatsen, deze naar iedere gewenst dakvlak verzetten. Bij een gewone omvormer moeten alle panelen in hetzelfde vlak liggen omdat u anders mismatch verliezen krijgt.

  • De poweroptimizers kunnen eventuele vonkbogen (doorslag van stroom met gevaar voor brand) vroegtijdig detecteren en dat zonnepaneel uitschakelen.

Neem Contact Op